Urmărirea evenimentelor

Detectați orice acțiune sau eveniment care are loc pe site-ul dumneavoastră!

În acest submodul, veți putea să vă creați propriile etichetări pentru evenimentele pe care doriți să le urmăriți, să le adăugați pe site-ul dvs. web și să vedeți cum se dezvoltă în timp declanșarea unui eveniment. De asemenea, puteți utiliza urmărirea automată pentru a vă scana site-ul web pentru elementele implicite fără a fi nevoie să adăugați un cod suplimentar și să le urmăriți imediat. Această caracteristică vă ajută enorm în urmărirea evenimentelor pe care doriți să le cunoașteți în mod specific.

Notă importantă: Urmărirea manuală a evenimentelor nu este disponibilă pentru site-urile Wix (nu pot fi create etichete personalizate, deoarece nu există control asupra codului pentru elemente specifice din pagină). Urmărirea automată va funcționa.

Acest articol de asistență este structurat în următoarele secțiuni:

  1. Prezentare generală
  2. Generator de etichetări ale evenimentelor 

Chiar deasupra secțiunii, puteți vedea un selector de date. Acesta vă permite să selectați o anumită perioadă de timp sau o anumită zi, pentru care doriți să corespundă datele din tabloul de bord.

Este esențial să limitați prezentarea datelor la anumite date sau intervale de timp în care ați executat potențiale campanii sau ați implementat alte strategii. Acest lucru vă va permite să evaluați eficiența acestor acțiuni și să utilizați informațiile obținute pentru planificarea viitoare.

 

Câteva indicații generale

  • Asigurați-vă că v-ați actualizat aplicația și codul de urmărire cu cea mai recentă versiune (înlocuiți codul de urmărire actual cu cel proaspăt lansat recent), astfel încât să puteți beneficia de această funcție.
  • Limita pentru evenimentele incluse este lunară. Resetarea datelor dvs. nu va reseta contorul evenimentelor lansate. Acesta va începe să urmărească din nou luna viitoare sau din momentul în care are loc o actualizare și limita este ridicată.
  • O mulțime de elemente conțin descrieri dacă treceți peste ele. Lăsați cursorul să treacă peste diverse elemente și descoperiți câte date sunt de fapt împachetate într-o piesă.

Prezentare generală

Prima filă a acestui submodul este "Prezentare generală". Aceasta este împărțită în două secțiuni, "Toate evenimentele declanșate urmărite" și "Diagrama cu linii".

Împreună, aceste secțiuni oferă o imagine de ansamblu completă și perspicace a evenimentelor care au fost declanșate.

Acest tabel oferă o imagine de ansamblu a tuturor evenimentelor care au fost declanșate pe parcursul perioadei de timp selectate. Fiecare linie reprezintă declanșarea unui eveniment. Astfel, dacă același eveniment a fost declanșat de 20 de ori în perioada de timp selectată, atunci vor exista 20 de linii pentru acesta.

Tabelul conține următoarele coloane:

  1. Categorie: Afișează valoarea pe care ați tastat-o manual pentru etichetarea unui eveniment creat manual pentru un eveniment declanșat pentru câmpul "category" sau - pentru evenimentele urmărite automat - tipul de acțiune, cum ar fi input, select, textarea, button, radiobutton, checkbox etc.
  2. Acțiune: Afișează valoarea pe care ați tastat-o manual pentru etichetarea unei eveniment creat manual pentru un eveniment declanșat pentru câmpul "action" sau - pentru evenimentele urmărite automat - operație în urma căreia a fost declanșat evenimentul, cum ar fi "on mouse over", "on click" etc.
  3. Etichetă: Afișează valoarea pe care ați tastat-o manual pentru etichetarea unui eveniment creat manual pentru un eveniment declanșat pentru câmpul "label" sau - pentru evenimentele urmărite automat - numele paginii pe care evenimentul a fost urmărit automat.
  4. Valoarea evenimentului: Afișează fie valoarea pe care ați introdus-o manual pentru etichetarea unui eveniment creat manual pentru un eveniment declanșat pentru câmpul "value", fie - pentru evenimentele urmărite automat - va fi întotdeauna 1 (câmp opțional).
  5. Câmpul obiectului: Acesta este un câmp opțional utilizat pentru parametrii suplimentari.
  6. Locație: Oferă detalii cu privire la pagina (titlul paginii/URL) pe care s-a declanșat evenimentul. Dacă se face clic pe el, se va deschide pagina corespunzătoare într-un tab nou.
  7. Momentul capturării: Vă spune data și ora exactă la care a fost declanșat evenimentul.
  8. Tip dispozitivului: Vă spune ce tip de dispozitiv a fost utilizat pentru a declanșa evenimentul pe site-ul dvs. web.
  9. Tipul acțiunii: Vă spune dacă evenimentul declanșat a fost urmărit prin intermediul etichetării unui eveniment care a fost creat manual (și a fost adăugat manual în codul sursă al site-ului dvs. web) sau dacă evenimentul a fost generată automat și urmărită chiar de platforma noastră.

Diagrama cu linii reflectă, în esență, datele care vă sunt prezentate în tabelul de mai sus. Veți observa că, în mod implicit, este vizibilă doar o singură linie - care se referă la întreaga cantitate de evenimente afișate sau filtrate în tabelul de mai sus.

 

Tabelul permite diferite opțiuni de filtrare și de grupare. Principala diferență între filtrare și grupare este relativ simplă:

  • Filtrarea restrânge evenimentele afișate în tabel prin aplicarea filtrului ales. Puteți combina filtrele în funcție de datele de care aveți nevoie.

 

  • Gruparea nu reduce numărul de evenimente vizibile în tabel; în schimb, aceasta leagă evenimentele pe baza câmpului specificat. Sub tabel, puteți accesa o defalcare detaliată și numărul total pentru fiecare element din grup.

 

Jucați-vă cu cele două opțiuni pe tabel și veți înțelege cu ușurință diferența. Ambele abordări vă vor oferi posibilități simple, dar puternice, de afișare a datelor și de extragere a unor fapte interesante din acestea.

Indicații importante:

  • Cu cât activați mai multe filtre pentru tabelul de mai sus, cu atât mai puține acțiuni vor fi afișate în tabel. Acest lucru va reduce, de asemenea, cantitatea de acțiuni reflectate în diagrama cu linii afișată sub tabel.
  • Puteți crea cu ușurință șabloane de filtre pentru combinațiile de filtre stabilite de dvs. După ce ați adăugat o combinație de filtre în tabelul principal pe care probabil o veți reutiliza mai des în viitor, trebuie doar să faceți clic pe butonul "Salvați filtrele ca șablon".
  • Este important să rețineți comportamentul diagramei cu linii. După ce grupați datele în cadrul tabelului de mai sus, veți vedea că, dacă utilizatorul dorește să vadă diagrama cu linii a unui anumit grup, atunci filtrul trebuie să fie setat în prealabil. De asemenea, puteți selecta/deselecta elementele din acest grup pentru a simplifica datele de care aveți nevoie. Deselectarea unui element ar elimina linia acestuia din diagramă.

A doua filă a acestui submodul se numește "Generarea evenimentelor". Ori de câte ori doriți să creați o nouă etichetare a unui eveniment pentru a urmări orice se întâmplă pe site-ul dvs. web, puteți face acest lucru cu ușurință în cadrul aplicației.

Notă importantă: Urmărirea manuală a evenimentelor nu este disponibilă pentru site-urile Wix (nu se pot crea etichete personalizate, deoarece nu există control asupra codului pentru anumite elemente din pagină), ci doar Urmărirea automată va funcționa.

Găsiți mai jos instrucțiunile privind modul de adăugare a etichetării unui eveniment. În general, o etichetare poate fi alcătuită din următoarele câmpuri:

  1. Categoria evenimentului: De obicei, obiectul cu care s-a interacționat, de exemplu, o imagine sau un buton (câmp obligatoriu).
  2. Acțiunea evenimentului: Definește acțiunea la care evenimentul ar trebui să fie declanșat, de exemplu, redare, clic, pauză etc. (câmp obligatoriu).
  3. Etichetarea evenimentului: Poate fi un nume sau un cuvânt utilizat pentru a descrie caracteristicile sau calitățile acțiunii specifice, pentru a distinge cu ușurință între evenimente similare, de exemplu, video de produs, imagine de asistență etc. (câmp opțional).
  4. Valoarea evenimentului: O valoare numerică asociată evenimentului, de exemplu, 1, 2, 3 etc. (câmp opțional).
  5. Câmpul obiectului: Orice parametru suplimentar pe care ați putea dori să îl adăugați dumneavoastră pentru a identifica evenimentul (câmp opțional).
  6. Acțiunea de legare: Alegeți intervenția la care doriți ca evenimentul să se declanșeze, de exemplu, onclick, onmouseover, onkeyup etc. (câmp obligatoriu).

După ce ați definit toate câmpurile de mai sus și ați ales intervenția la care doriți ca acțiunea să se declanșeze, faceți clic pe butonul "Generarea evenimentului". După ce etichetarea evenimentului este creată, veți vedea următoarea fereastră în care puteți copia etichetarea evenimentului generat. De asemenea, puteți crea o altă etichetare apăsând pe butonul "Generarea unei alte etichetări a evenimentului".

Etichetarea evenimentului creat trebuie să fie integrată ulterior în codul dvs. sursă pentru a urmări acțiunea pentru care ați creat eticheta.

 

Iată o listă a evenimentelor HTML (acțiuni) utilizate și descrierea acestora:

  1. onclick: Utilizatorul face clic pe un element HTML
  2. onmouseover: Utilizatorul mută mouse-ul peste un element HTML
  3. onkeyup: Utilizatorul eliberează o tastă
  4. la apăsarea unei taste: Utilizatorul apasă o tastă
  5. onchange: Un element HTML a fost modificat

Integrarea unei eveniment în cadrul site-ului dvs. web

După ce ați generat noul eveniment, trebuie să îl integrați în cadrul site-ului dvs. web, astfel încât aplicația să poată urmări declanșarea acestui eveniment. Fiecare etichetare creată trebuie adăugată în cadrul fiecărui element individual pe care doriți să îl urmăriți.

Este destul de simplu și există diverse modalități de a face acest lucru (în funcție de platforma de creare a site-ului web). Mai jos avem un exemplu pentru HTML:

Instrucțiuni HTML

Editați codul sursă HTML și adăugați etichetarea evenimentului la elementele dorite.

Puteți adăuga etichetarea pe care aplicația noastră o creează pentru evenimentul dvs., fie ca un fragment JS, fie direct pe element, conform tutorialului de mai jos.

Iată un exemplu pentru un buton în HTML și cum ar trebui să arate, astfel încât clicul pe acel buton să fie urmărit ca o acțiune:

Click me!.

Opțiunea A: Fragment JS


 

Opțiunea B: direct pe element


 

Boton important

.

 

Ambele opțiuni sunt corecte din punct de vedere semantic și fac același lucru în cazul ideal.

Cu toate acestea, opțiunea A permite mai multă flexibilitate. De exemplu, ați putea adăuga o clasă "twipla-track" la mai multe elemente și să apelați metoda va într-o manieră mai dinamică, bazându-vă pe capacitățile JS.

Limitarea opțiunii B este că ar putea fi suprascrisă de un alt cod JS care este încărcat după ce DOM este redat ( element.onclick = function(){ ... }), făcând astfel ca codul nostru să nu fie niciodată apelat.

În comparație, Opțiunea A permite adăugarea unui număr nelimitat de ascultători de evenimente (atâta timp cât memoria dispozitivului agentului utilizator poate rezista).

 

Această secțiune a setărilor modulului vă permite să selectați ce tip de eveniment doriți să fie urmărit de platforma noastră: etichetarea evenimentelor create manual, evenimente implicite care sunt urmărite automat sau ambele.

Odată accesat, veți avea la dispoziție două tipuri de setări:

  1. Setări generale de urmărire a evenimentelor: Această setare vă permite să activați sau să dezactivați următoarele opțiuni:
    • Definirea evenimentului implicit pentru urmărire automată - activați/dezactivați doar urmărirea evenimentelor identificate automat.
    • Urmărirea etichetărilor de eveniment create manual -activați/dezactivați numai urmărirea evenimentelor adăugate manual.
  2. Evenimente implicite pentru urmărirea automată: Această setare vă arată ce elemente (Input, Select, TextArea, RadioButton, Checkbox) de pe site ar putea fi identificate automat cu versiunea curentă și acțiunile (On Mouse-Over, On Click, On Key Up, On Change) care pot fi urmărite pentru fiecare element.

Note importante:

  • Această caracteristică acționează 100% complementar cu orice etichetare de eveniment manuală, deci fără a fi nevoie să adăugați în codul sursă fragmente de etichete create manual. Pur și simplu activați funcția Auto-Tracking ON pentru a o pune în funcțiune.
  • Pentru site-urile web Wix, este posibilă doar Auto-Tracking (cel puțin pentru moment), deci nu va exista nicio opțiune de urmărire a etichetărilor de eveniment create manual.
  • Etichetările elementelor sunt procurate automat din pagina dvs. HTML, deci direct din cod, așa cum au fost numite atunci când site-ul a fost construit. Dacă doriți ca etichetarea unui element urmărit să aibă un alt nume, acesta trebuie modificat direct în HTML-ul paginii.
    Atât etichetele Categorie, cât și Acțiune ale acestor elemente urmărite automat sunt standard (conform listei prezentate mai sus) și nu pot fi modificate.
  • Pentru elementele, care fac parte dintr-un pop-up sau ceva dinamic și apar pe pagina dvs. ca urmare a anumitor acțiuni întreprinse de utilizator, este posibil să nu fie tratate corespunzător de sistemul nostru (de exemplu, trecerea cu mouse-ul pe o imagine a unui produs care va face să apară un buton "Cumpără acum" ar putea fi unul dintre cazurile în care nu putem urmări evenimentele declanșate pentru acel element nou apărut, deoarece nu este ceva static care a fost de la început pe pagină).
  • Foarte curând, vom adăuga și alte elemente pentru care aceste evenimente declanșate pot fi urmărite, cum ar fi imagini, linkuri, videoclipuri etc. pentru următoarea versiune (sau următoarele versiuni).

Previzualizarea în timp real arată exact ce acțiuni au fost declanșate pe ce elemente, vizualizând acest lucru direct în cadrul unei imagini cu pagina dvs. web în sine.

În cadrul tabelului principal al evenimentelor urmărite, există un buton Afișați evenimentul pe site-ul web, pentru elementele urmărite automat.

Faceți clic pe acesta și o previzualizare a paginii propriu-zise se va deschide într-o filă nouă, cu posibilitatea de a vedea detalii importante despre evenimentele urmărite automat, într-un mod mai ușor de citit, decât tabelul evenimentelor urmărite pe care l-ați consultat anterior.

Previzualizarea urmăririi în timp real

Mai jos este o mostră a ecranului pe care îl veți vedea după ce faceți clic pe butonul Afișați evenimentul pe site-ul web. Există trei părți importante aici:

  1. Pictograma pentru Setările modului de urmărire în direct: Atingeți-o pentru a deschide setările.
  2. Elementul button: În acest eșantion, avem butonul "Abonare".
  3. Defalcarea evenimentelor urmărite pentru elementul BUTTON: Această casetă afișează o defalcare completă a evenimentelor urmărite pentru acest element button pentru perioada de timp selectată. Aceasta arată tipul (tipurile) de eveniment, defalcarea pentru fiecare dintre tipurile de dispozitive și totalul general.

 

Setări pentru modul de urmărire în direct (Live-Tracking Mode Settings)

Dacă atingeți pictograma pentru Setările modului de urmărire în direct, se va deschide vizualizarea setărilor. Fiecare rând din Setări arată setările definite de dvs. și unele dintre informațiile legate de elementele urmărite automat:

  1. Rezultate bazate pe perioadă: Toate rezultatele afișate se bazează pe perioada de timp selectată. Dacă doriți să vedeți datele pentru un interval diferit, reveniți la aplicație, modificați perioada și redeschideți previzualizatorul. Rețineți că cifrele nu se actualizează în timp real, astfel încât orice eveniment care are loc în timp ce vă aflați aici nu va fi vizibil, cu excepția cazului în care reîncărcați pagina sau închideți previzualizatorul și reveniți la el.
  2. Suma elementelor urmărite automat pe pagină: Acesta este numărul total de elemente auto-identificate pe această pagină. Acest lucru nu înseamnă că există acțiuni urmărite pe toate acestea, este doar o numărătoare a elementelor care pot fi urmărite automat pe acest URL. Treceți cu mouse-ul peste fiecare dintre elementele evidențiate pentru a afișa mai multe detalii.
  3. Suma declanșatorilor de evenimente automate urmărite: Numărul tuturor declanșatoarelor de evenimente care au fost urmărite pentru toate elementele dvs. auto-identificate în perioada de timp selectată.
  4. Afișați sumele declanșatoarelor & toate evenimentele implicite urmărite automat: Activarea acestei opțiuni va evidenția toate elementele implicite care ar putea fi detectate automat de către sistemul nostru (vizibile doar pentru dvs. în acest mod de urmărire în direct). În plus, veți vedea o sumă a tuturor evenimentelor declanșate pentru fiecare element evidențiat în perioada de timp selectată. Dacă faceți clic pe aceste sume de declanșare, veți obține mai multe detalii despre modul în care este generată această sumă.

Note importante:

  • Pentru a vă asigura că aveți cea mai bună experiență de utilizare posibilă, vă rugăm să dezactivați toate AdBlockers, astfel încât să nu întâmpinați probleme tehnice atunci când utilizați acest lucru. De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că ștergeți și memoria cache a browserului dvs. (Ctrl + Shift + Delete).
  • Cantitatea de declanșatoare afișată se referă întotdeauna la perioada de timp selectată anterior în cadrul aplicației.
  • În timpul modului de previzualizare a evenimentelor, vizita dvs. NU este contabilizată și nici acțiunile dvs. nu provoacă vreo numărătoare de declanșare a evenimentelor.