Structura traficului

Dezvăluiți modul în care este structurat traficul de intrare și ce canale folosesc vizitatorii pentru a vă vizita site-ul web.

În cadrul analizei structurii traficului, veți găsi toate detaliile despre cum este structurat traficul de intrare pe site-ul dvs. web.

Dezvăluiți cum este structurat traficul de intrare și ce canale folosesc vizitatorii dvs. pentru a vă vizita site-ul web. Deoarece traficul site-ului dvs. web este împărțit în diferite surse, verificați cum se comportă fiecare dintre ele prin:

  1. Numărul de sesiuni în funcție de canal
  2. Paginile vizitate per sesiune în funcție de canal
  3. Durata medie a sesiunilor în funcție de canal
  4. Rata de respingere în funcție de canal

Chiar în partea de sus, puteți vedea o pictogramă de selectare a datei. Aceasta vă permite să selectați o anumită perioadă de timp sau o anumită zi, pentru care doriți să corespundă datele din tabloul de bord. Este esențial să limitați prezentarea datelor la anumite date sau intervale de timp în care ați executat potențiale campanii sau ați implementat alte strategii. Acest lucru vă va permite să evaluați eficiența acestor acțiuni și să utilizați informațiile obținute pentru planificările viitoare.

Notă importantă: Urmărim datele pentru acest modul doar din momentul în care a fost lansat.

  • O mulțime de elemente, dacă treceți cu cursorul peste ele, conțin informații sau acțiuni suplimentare. Este suficient să lăsați cursorul să treacă peste diverse elemente și să descoperiți cât de multe date sunt de fapt împachetate în vizualizare.
  • Pe fiecare filă, veți găsi opțiunea de a compara datele. Atunci când selectați butonul radio Comparați cu perioada anterioară, o a doua linie (nuanță mai deschisă) va fi adăugată la grafic. Aceste linii vor afișa datele din perioada precedentă celei selectate. Aveți opțiunea de a afișa datele în funcție de zi, săptămână, lună sau an. Prin urmare, dacă perioada aleasă pentru studiu este această săptămână, perioada precedentă va fi același număr de zile, dar anterioară săptămânii curente.

Primul pas în analizarea traficului este să aveți o imagine de ansamblu asupra canalele de traficPe lângă identificarea canalelor principale de trafic, direct și organic, trebuie să înțelegeți, de asemenea, distincțiile dintre sursele de trafic și modul în care acestea sunt clasificate.

Înțelegerea surselor de trafic vă va oferi informații despre modul în care vizitatorii ajung pe site-ul dvs. și vă va permite să luați decizii în cunoștință de cauză pentru a vă îmbunătăți prezența online.

Iată o defalcare a canalelor de trafic și modul în care acestea sunt determinate:

  1. Direct: Se referă la vizitatorii care ajung pe site-ul dvs. web prin tastarea directă a URL-ului site-ului dvs. în bara de adrese a browserului web. În cazurile în care sursa traficului este incertă, acesta este totuși considerat ca fiind direct.
  2. E-mail: Traficul care provine din campaniile de marketing prin e-mail. Este urmărit atunci când etichete specifice sunt incluse ca parametri în URL-urile din cadrul campaniilor dvs. de e-mail.
  3. Anunțuri plătite: Traficul care provine din rezultatele motoarelor de căutare ale publicității plătite (fie prin intermediul anunțurilor de căutare, fie datorită unei strategii de targetare).
  4. Căutare organică: Acest trafic cuprinde vizitatorii care vă descoperă site-ul web prin intermediul rezultatelor motoarelor de căutare, cum ar fi cele de la Google sau Bing. Este important de menționat că acest trafic este neplătit și se bazează pe rezultatele naturale ale căutării.
  5. Social Media: Acest trafic include vizitatorii care vă descoperă site-ul web prin intermediul platformelor de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter și alte platforme.
  6. Recomandări: Acest trafic este obținut atunci când vizitatorii află despre site-ul dvs. web făcând clic pe linkuri de pe alte site-uri web sau aplicații. Aceste linkuri provin din diverse surse de pe internet și sunt distincte de referințele din motoarele de căutare.

Notă importantă: Aplicația noastră utilizează site-urile web de trimitere sau parametrii URL-urilor (dacă pot evalua în vreun fel sursa de trafic) pentru a determina diagramele de flux și modul în care este structurat traficul. Pentru avă face aceste informații ușor accesibile, am pregătit un fișier CSV care arată modul în care clasificăm URL-urile în funcție de canalul de trafic .

Faceți clic aici pentru a DESCARCA

Acum că aveți o bază generală pentru toate canalele de trafic web, puteți vedea tendința cotei de trafic în funcție de sursă, care se bazează pe numărul de sesiuni din intervalul de timp selectat.

Indicație importantă: Aveți flexibilitatea de a alege canalele pe care doriți să le observați pe grafic. Atunci când apăsați pe un canal, acesta va fi instantaneu deselectat și scos din grafic. Dacă îl atingeți din nou, se va restabili selecția acestuia.

 

Puteți vedea cu ușurință care dintre sursele de trafic îi reține cel mai mult pe vizitatorii dvs. pe site. Numărul mediu de pagini vizitate în timpul sesiunii unui vizitator este calculat folosind toate sesiunile vizitatorilor dvs. din perioada de timp selectată.

Indicație importantă: Graficele care conțin o medie, nu vor lua în considerare zerourile care trebuie calculate (dacă este cazul).
De exemplu, dacă intervalul de timp selectat este ultimele 7 zile, dar există vizite doar pentru ziua de astăzi și cu 4 zile în urmă, și 0 date pentru celelalte, mediile vor fi calculate folosind doar aceste 2 zile care au date.

 

Timpul mediu petrecut într-o sesiune, în funcție de sursa de trafic, este, de asemenea, exprimat într-o diagramă destul de intuitivă.

Indicație importantă : durata medie a sesiunii nu va lua în considerare sesiunile cu o singură pagină vizitată.
Prin urmare, este posibil să afișeze o durată nu atât de precisă pentru site-urile cu o singură pagină (sau sesiunile care conțin o singură vizită), cu excepția cazului în care site-ul este reîncărcat de mai multe ori. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că timpul petrecut pe site este dedus ca sumă a timpului exact al unei vizite pe prima pagină și a timpului exact al paginii (paginilor) următoare.

 

Verificați din ce sursă de trafic, audiența dvs. este cel mai puțin interesată să rămână pe site-ul dvs. și pleacă rapid. Procentul de bounce rate se referă la momentul în care vizitatorul a părăsit site-ul dvs. după ce a vizionat doar o singură pagină. Nu contează cât timp a stat vizitatorul pe pagină sau cum a plecat. Noi numim "bounce" dacă este o vizită cu o singură interacțiune cu site-ul dvs. web.

Indicație importantă: Rata de respingere ar putea să nu fie atât de precisă pentru site-urile web cu o singură pagină (cu excepția cazului în care există mai multe reîncărcări ale paginii).