Heatmaps pentru vizitatori

Vezi ce este fierbinte și ce nu este!

Funcția Page Heatmaps vă permite să vedeți care sunt zonele din site-ul dvs. cu care utilizatorii dvs. interacționează cel mai mult. Aceasta utilizează culori pentru a afișa frecvența unei anumite acțiuni pe o pagină. Vedeți locurile exacte care primesc cele mai multe clicuri (pentru desktopuri) și atingeri (pentru telefoane mobile și tablete); care sunt zonele în care mouse-ul este mișcat cel mai frecvent pe ecran și care este rata medie de defilare pentru o anumită pagină. În timp ce funcția de înregistrare a vizitatorilor se concentrează pe vizualizarea unei singure sesiuni de utilizator, heatmaps se bazează pe până la 8.000 de vizualizări ale unei pagini.

  1. Trei opțiuni de creare a hărților de căldură
  2. Prezentare generală a Heatmaps și a structurii principale a plăcilor de căldură
  3. Vedere detaliată a unei hărți de căldură
  4. Captură de ecran manuală a paginii din spatele hărții de căldură
  5. Harta globală de vizualizare a paginilor
  6. Hartă de căldură pe desktop
  7. Hartă termică pe tabletă
  8. Hartă termică mobilă

 

Câteva indicații generale

  • Dacă captura de ecran a hărții de căldură pare să nu fie cea corectă după ce ați creat-o sau dacă ați schimbat între timp designul paginii dvs. și ați dori să aveți și acest lucru actualizat în harta de căldură, puteți oricând să refaceți manual captura de ecran pentru harta de căldură.
  • Numărul de heatmaps incluse în planul dvs. este pe site, nu pe lună. Aveți doar X heatmaps în total și puteți să le ștergeți și să creați altele noi atunci când este necesar.
  • De asemenea, numărul de vizualizări de pagini pentru care se înregistrează acțiunile pe heatmap-ul tău, este pe heatmap, nu pe lună. Acesta nu se va reseta la 0 în fiecare lună, prin urmare va trebui să resetați heatmap-ul dacă doriți să primiți noi vizualizări pe pagină și noi puncte fierbinți.
  • Asigurați-vă că heatmap-ul dvs. este activ pentru a înregistra date.
  • Crearea mai multor heatmaps pe aceeași pagină nu este posibilă. Asigurați-vă că nu aveți 2 heatmaps configurate pentru aceeași pagină, altfel ar putea exista un conflict și datele nu pot fi urmărite.
  • Rețineți că este posibil să dureze câteva minute/ore pentru a colecta suficiente informații pentru a crea o hartă termică din vizitele dumneavoastră - totul depinde de traficul site-ului dumneavoastră.
  • Harta termică a site-ului dvs. web poate utiliza doar datele colectate după ce ați configurat totul și primul vizitator aterizează pe pagină. Ea nu poate fi generată retroactiv, pe baza vizitelor dobândite înainte de configurarea inițială.
  • Captura de ecran peste care sunt afișate datele codificate prin culoare va reflecta starea paginii din momentul primei vizite. Dacă după această primă vizită veți face modificări la designul paginii, veți avea o neconcordanță în reprezentarea datelor. Vă recomandăm să reinițializați harta termică după ce faceți modificări semnificative ale paginii.

 

Aceasta este opțiunea implicită pe care o puteți utiliza pentru a analiza comportamentul utilizatorilor pe pagini unice.

Alegeți un nume pentru harta termică și o culoare, apoi selectați pagina dorită din lista generată automat și numărul maxim de vizualizări de pagini care trebuie înregistrate. Puteți utiliza până la 8 000 de vizualizări de pagini pentru a genera o hartă.

Veți putea vedea grafica rezultată, codificată pe culori, suprapusă peste o captură de ecran a paginii pe care doriți să o analizați. Pe măsură ce pagina primește din ce în ce mai multe vizualizări de pagini, harta termică va evolua pentru a include date de la toate aceste vizualizări de pagini și se va opri odată ce va atinge cantitatea pe care ați selectat-o în acest pas.

Note importante:

  • Puteți selecta doar 50 de vizualizări de pagini atunci când utilizați versiunea gratuită pentru site-ul web selectat.
  • Lista de pagini este generată pe baza paginilor din site-ul dvs. web pentru care au existat vizite înregistrate în prealabil. Aplicația noastră poate cunoaște paginile unui site web numai dacă au fost vizitate cel puțin o dată.
  • În cazul în care pagina pe care doriți să o selectați nu apare în listă, vizitați pagina respectivă și reîncărcați aplicația pentru a verifica dacă se află acolo.
  • Numai numele și culoarea pot fi editate după ce harta termică a fost creată, așa că asigurați-vă că o creați pentru pagina corectă. În caz contrar, heatmap-ul trebuie să fie șters și trebuie creată una nouă.

Dacă aveți pagini cu aspect similar, ca de exemplu pagini de produse, care urmează întotdeauna aceeași structură, dar care au texte sau imagini diferite, este logic să creați o hartă termică care combină toate aceste vizualizări.
Această opțiune este utilă în special dacă aveți un site de comerț electronic care utilizează același șablon pentru mai multe pagini de produse. Cel mai probabil, comportamentul vizitatorilor pe aceste pagini va fi similar, în ceea ce privește distribuția atenției. Dacă selectați acest scenariu, veți putea crea o hartă agregată pentru toate aceste pagini într-una singură.

Notă importantă: Dacă creați o hartă termică pentru paginile dvs. similare/dinamice, captura de ecran pe care o veți vedea pentru această hartă termică va fi realizată pe prima pagină vizitată din acest tip definit. De exemplu, captura de ecran ar putea fi realizată pe prima pagină de produs vizitată, dar datele codificate prin culoare vor fi adunate de pe toate paginile de acest tip.

Mergând mai departe, aveți alte două modalități de a crea o hartă termică cu această opțiune:

 

Dacă nu sunteți nou în aplicație, este posibil să fi folosit opțiunea de pagină dinamică înainte. Aceasta vă permite să grupați pagini care au aceeași cale URL până la un anumit punct și să obțineți statistici agregate pentru acel grup. De exemplu, dacă doriți să urmăriți datele agregate pentru toate paginile dvs. de produse, ați putea avea o pagină dinamică structurată astfel: https://www.website.com/shop/product/*/

Note importante:

  • Lista generată automat se bazează pe paginile dinamice pe care le-ați definit deja în cadrul secțiunii Page Settings (Setări pagină) a site-ului dvs. web.
  • Dacă nu ați creat una, o puteți face urmând instrucțiunile de aici, sau alegeți următoarea opțiune prezentată mai jos pentru a defini modelul URL pe loc.

 

Dacă doriți să specificați un model de URL pentru un număr de pagini similare, aveți la dispoziție diverse opțiuni. Mai întâi faceți clic pe meniul derulant "URL Pattern" (Model URL). Vor apărea următoarele opțiuni:

  • Simple URL Match (Potrivire URL simplă): această potrivire este utilizată pentru a urmări o singură pagină. Modelul de direcționare include toate elementele din URL-ul paginii, cum ar fi fragmente sau șiruri de interogare, protocolul sau adăugarea lui "www".
  • Exact URL Match (Potrivire URL exactă): uneori, aceeași pagină poate fi afișată la mai multe URL-uri. Această direcționare se concentrează pe un URL specific cu protocolul său. URL-ul poate conține, de asemenea, un fragment sau un șir de interogare.
  • URL Starts With (URL începe cu): datele din harta termică vor urmări vizitele pe URL-urile care încep cu valoarea pe care ați introdus-o.
  • URL Conține: datele din harta termică vor urmări vizitele pe URL-urile care conțin valoarea pe care ați introdus-o.
  • URL Se termină cu: datele din harta termică vor urmări vizitele pe URL-urile care se termină cu valoarea introdusă de dumneavoastră.

Informații suplimentare despre fiecare dintre modelele de URL, pot fi găsite aici.

 

Prezentarea generală principală reprezintă nucleul modulului. Aceasta oferă o imagine de ansamblu a tuturor hărților termice create, sub formă de dale, pentru site-ul web selectat și constă în principal din următoarele elemente:

 

1) Contor de caracteristici

Aici vedeți numărul de hărți termice care v-au mai rămas din planul dvs. curent. Dacă treceți pe deasupra contorului, veți descoperi mai multe informații despre pachetul pe care îl utilizați în prezent și un buton care vă permite să vă schimbați planul, în cazul în care aveți nevoie să măriți aceste limite. Există limite diferite stabilite pentru fiecare funcție, în funcție de planul pentru care v-ați abonat.

2) Starea de prezentare generală a Heatmaps

Există două statusuri pentru heatmaps în aplicație: Active și Inactive.
Starea principală este Active (Activ) dacă există cel puțin o hartă termică activă. Dacă faceți din nou clic pe butonul de stare, toate heatmaps-urile vor fi dezactivate/activate.
Pentru o navigare mai ușoară pe pagină, heatmaps sunt, de asemenea, clasificate încă de la început ca fiind:

  • All (Toate ): Suma hărților cu statusuri active și inactive.
  • Active: Heatmaps care colectează în prezent date suplimentare până la limita stabilită.
  • Inactive: Heatmaps pentru care colectarea de date suplimentare a fost oprită.

3) Butonul Create Heatmap (Creare hartă termică)

Dacă doriți să creați o nouă hartă termică, puteți face acest lucru apăsând acest buton.

4) Opțiunea Search (Căutare)

Utilizați acest câmp pentru a căuta o hartă termică, fie după nume, fie după URL-ul (sau părți din acesta) al paginii care este monitorizată.

5) Acțiuni și acțiuni în masă pentru Heatmaps (Actions and Mass Actions for Heatmaps)

Există acțiuni care pot fi întreprinse pentru fiecare heatmap în parte. Dacă faceți clic pe pictograma Settings (Setări) a fiecărei plăci, veți putea:

  • Editare detalii: Această opțiune vă permite să editați numele heatmap-ului selectat și culoarea pictogramei pentru o mai bună distincție.
  • Start Recording (Începeți înregistrarea): Colectarea datelor este reluată până când se atinge limita de vizite stabilită individual.
  • Pause Recording (Pauză înregistrare): Colectarea datelor pentru heatmaps selectate va fi pusă în pauză (poate fi continuată în orice moment).
  • Reset & Update (Resetare și actualizare ): Dacă ați actualizat recent designul/UI al site-ului dvs. web sau al unei anumite pagini și doriți ca heatmaps-urile dvs. să arate cel mai nou design al paginii, puteți reseta complet datele heatmap-ului pentru o heatmap existentă.
    Rețineți totuși că această acțiune va actualiza toate modificările aduse aspectului paginii dvs. afișate în heatmaps selectate ȘI va reseta, de asemenea, toate datele privind acțiunile utilizatorilor înregistrate până în prezent. După aceea, acțiunile vizitatorului dvs. vor fi înregistrate din nou de la zero, creând astfel o hartă complet nouă pentru noua dvs. interfață de utilizator.
  • Selectați Heatmap: Puteți alege să selectați heatmaps dorite în acest mod sau pur și simplu făcând clic pe pictograma colorată a fiecărei heatmaps.
  • Delete (Șterge): Ștergeți: Heatmaps selectate vor fi șterse pentru totdeauna. Această acțiune nu poate fi anulată.

Dacă vă deplasați cursorul peste pictograma colorată a fiecărei hărți termice, veți vedea un mic punct în colțul din stânga sus, ceea ce face posibilă selectarea acesteia. De asemenea, după ce sunt selectate plăcile dorite, selectorul de acțiune în masă va apărea chiar deasupra lor, astfel încât să puteți acționa pentru toate cele selectate deodată. De asemenea, le puteți selecta cu ușurință pe toate în prezentarea generală, făcând clic pe acțiunea "select all" (selectează toate).

În meniul derulant al acțiunilor în masă, puteți alege între următoarele acțiuni care au fost descrise mai sus, de data aceasta aplicate în masă: Start Recording, Pause Recording, Reset & Update, Delete.

6) Părți ale unei plăci specifice de Heatmap - explicate

De fiecare dată când creați o nouă hartă, o nouă dală va apărea în prezentarea generală. Fiecare tile vă oferă informații de bază despre heatmap:

  • Pictograma colorată (sau selectorul de hartă termică): În partea de sus a fiecărei plăci veți găsi o pictogramă care vă permite să selectați harta termică atunci când treceți pe ea.
  • Nume: "Name" (Denumire): În partea de sus a fiecărei plăci veți găsi denumirea hărții de căldură, așa cum ați stabilit-o în timpul creării acesteia.
  • Creat de: "Created by: Numele creatorului, care poate fi Proprietarul site-ului sau un Editor contributor, care este invitat să contribuie la statisticile acestui site, sub un cont diferit, și care are permisiuni de editare.
  • Icoana Setări (sau acțiunile hărții de căldură): Aceasta este destinată editării detaliilor hărții de căldură sau a stării acesteia și, de asemenea, pentru resetarea sau ștergerea ei.
  • Starea hărții de căldură și data și ora creării/modificării + numele creatorului/editorului: Afișarea stării actuale a hărții de căldură (dacă harta de căldură este în pauză și nu colectează date sau este activă și colectează date), data și ora creării și numele creatorului. În plus, în cazul în care au fost efectuate modificări asupra hărții de căldură, se afișează, de asemenea, detalii despre data și ora ultimei modificări și numele editorului.
    Dacă doriți să întrerupeți colectarea de noi date și să verificați doar status quo, puteți face acest lucru prin simpla dezactivare a hărții de căldură, direct prin trecerea cu mouse-ul peste statusul curent și apăsarea butonului de redare/pausare, sau din pictograma de setări a fiecărei hărți de căldură.
  • Țintă: Această linie rezumă regulile pe care le-ați setat în timpul creării unei hărți termice. Deci, dacă ați creat-o pentru o anumită pagină, un URL dinamic sau pe baza unui model de URL, cum ar fi "URL conține XY".
  • URL: URL-ul care reprezintă baza pentru colectarea datelor pentru heatmap.
  • Pageviews (Vizualizări pagină): Cantitatea de vizualizări de pagină care au fost deja înregistrate din limita care a fost stabilită ca fiind maximă în timpul configurării inițiale.

7) Vizualizarea detaliată a unui acces la o hartă termică

Dacă doriți să accesați vizualizarea detaliată a unei hărți de căldură și să obțineți o perspectivă profundă, trebuie să faceți clic pe acest buton "View Heatmap" (Vizualizare hartă de căldură).

 

De îndată ce intrați în pagina de detalii, există mai multe vizualizări și informații diferite pe care le puteți extrage. În general, există 4 tipuri diferite de heatmaps pentru desktop, tablete și dispozitive mobile:

Click: Disponibil numai pe dispozitivele desktop. Arată unde dau click vizitatorii cu cursorul pe dispozitivele desktop.
Movement: Disponibil numai pe dispozitivele desktop. Arată unde își mișcă vizitatorii mouse-ul pe ecran.
Tap: Disponibil numai pe dispozitivele mobile și pe tablete. Arată unde ating vizitatorii cu degetele.
Scroll: Disponibil pentru toate dispozitivele. Arată până în ce poziții defilează în medie vizitatorii pe o pagină a site-ului dvs. web.

Indicații importante:

  • Opțiunile vor apărea doar, după ce ați selectat mai întâi o categorie principală de dispozitive.
  • În partea dreaptă a fiecărei vizualizări care conține o hartă termică, vi se va afișa o scală de culori care implică reprezentarea fiecărei colorații în ceea ce privește implicarea (de exemplu, dacă o zonă este marcată cu o culoare roșu închis, înseamnă că în acest punct a avut loc multă interacțiune sau, de obicei, pentru o hartă termică de defilare, partea inferioară a unei pagini este mult mai albastră/fără culoare decât partea superioară, ceea ce înseamnă că mult mai puțini oameni defilează până la sfârșit. Așadar, păstrați-vă conținutul important în partea de sus a unei pagini).
  • În cazul în care captura de ecran a heatmap-ului dvs. pare să nu fie cea corectă după ce ați creat-o sau dacă tocmai ați schimbat între timp designul paginii dvs. și doriți ca și acesta să fie actualizat în heatmap-ul dvs., puteți oricând să refaceți manual captura de ecran pentru heatmap.

 

  1. Prezentare generală a hărții termice selectate, vă permite să vedeți captura de ecran reală a paginii cu punctele fierbinți, să selectați dispozitivul și tipul de acțiuni înregistrate.
  2. Show all data (Afișați toate datele), va afișa un tabel cu datele reale înregistrate pentru dispozitivul și tipul de acțiuni selectate. Este posibil să aveți nevoie de cunoștințe tehnice mai avansate pentru a o înțelege și a o utiliza pe deplin. Un "element" este doar un nod html cu un identificator unic. Astfel, de exemplu, un anumit buton de pe pagină va avea un ID corespunzător în această listă. Unele elemente (de exemplu, pop-up-urile) pot fi afișate aici, dar nu și pe reprezentarea grafică, deoarece nu sunt vizibile în mod implicit. La acest lucru se referă coloana "visible".
  3. Global overview (Prezentare generală globală), afișează o hartă cu toate țările din care provin vizitatorii dumneavoastră, care au fost înregistrate pentru această hartă termică.
  4. Vezi o hartă termică bazată pe toate vizualizările de pagină (inclusiv cantitatea) realizate cu un dispozitiv desktop.
  5. Vedeți o hartă termică bazată pe toate vizionările de pagini (inclusiv cantitatea) efectuate cu un dispozitiv de tip tabletă.
  6. Vizualizați o hartă termică bazată pe toate vizualizările de pagini (inclusiv cantitatea) efectuate cu un dispozitiv mobil.
  7. Vedeți un strat de încălzire heatmap bazat pe acțiunile vizitatorilor: Click/Tap, Deplasare, Derulare.
  8. Efectuați manual o captură de ecran a paginii din spatele hărții de căldură: Pentru mai multe informații în acest sens, vă rugăm să consultați informațiile de mai jos.
  9. Descărcați Heatmap: Acest buton descarcă harta termică selectată ca imagine PNG atunci când se află în modul Prezentare generală . Atunci când se află în modul Show All Data (Afișare toate datele ), pictograma de descărcare va salva tabelul de acțiuni sub forma unui fișier .csv.
  10. Scala colorată: Această scală colorată vă arată nivelul de interacțiune realizat de vizitatori (clicuri, atingeri, mișcări, scroll).

 

Această opțiune vă permite să refaceți captura de ecran a paginii selectate, manual, în cazul în care există elemente care nu au fost încărcate în momentul în care a fost făcută captura de ecran, sau imaginea este incompletă, din cauza unui conținut cu încărcare mai lentă/dinamică (pagini cu derulare leneșă), sau dacă designul s-a schimbat pur și simplu.

Aveți posibilitatea de a face o captură de ecran pentru fiecare dintre cele 3 dispozitive (PC, tabletă, telefon), în funcție de nevoile dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să:

  1. Deschideți harta termică în cauză
  2. Faceți clic pe butonul numit "Manually Screenshot the Page behind the Heatmap" (Captură de ecran manuală a paginii din spatele hărții de căldură)
  3. Selectați dispozitivul pentru care doriți să faceți din nou captura de ecran
  4. Pagina se va deschide într-o fereastră nouă, asigurați-vă că ați derulat până în partea de jos a acesteia și că tot conținutul a fost încărcat pe ea
  5. Faceți clic pe "Capture New Screenshot" (Captură nouă captură de ecran)
  6. Adăugați noua captură de ecran proaspătă la Heatmap sau re-capturați-o (dacă este necesar)

Indicație importantă : După captura de ecran manuală, veți avea în continuare toate datele Heatmap existente ale paginii și puteți repeta procesul de captură manuală a fundalului Heatmap-ului ori de câte ori doriți. În cazul în care doriți, de asemenea, să resetați datele, consultați secțiunea "Acțiuni și acțiuni în masă pentru heatmaps" de mai sus de pe pagină.

 

Această vizualizare vă oferă o imagine de ansamblu a provenienței tuturor vizitelor înregistrate pentru harta termică selectată. Puteți evidenția vizual cantitatea de vizitatori din fiecare țară în cadrul listei din partea stângă. De asemenea, puteți trece cu mouse-ul peste anumite zone specifice de pe hartă pentru a descoperi numărul de vizitatori. Dacă doriți să măriți imaginea, o puteți face prin simpla utilizare a scroll-ului sau a touchpad-ului.

Țările colorate în gri înseamnă că nicio vizită din această țară nu a contribuit la această reprezentare grafică specifică. Culoarea țărilor se schimbă de la implicare ridicată (ca o culoare mai închisă) la implicare scăzută (ca o culoare mai deschisă).

Indicație importantă: Desigur, este posibil să fi primit vizite din alte țări în perioada în care ați înregistrat vizitele, dar aceste vizite nu au avut loc pe paginile pe care le-ați selectat pentru această hartă termică specifică.

 

Aceasta vă va arăta punctele de interacțiune de pe o anumită pagină a site-ului dvs. web (cea pe care ați selectat-o pentru această hartă termică specifică) înregistrate pentru toate vizitele efectuate cu ajutorul unui dispozitiv desktop. Exemplul de mai sus este pentru o Heatmap de mișcare pe un dispozitiv desktop.

Imediat ce ați selectat butonul, în dreapta vor apărea alte 3 opțiuni. Acum puteți "sub-diferenția" între clic, mișcare și scroll-heatmaps pentru un dispozitiv desktop. Utilizați aceste informații pentru a vă optimiza conținutul, rearanjați elementele astfel încât vizitatorii să interacționeze cu punctele cu care doriți să interacționeze.

Acest lucru vă oferă o imagine de ansamblu a tuturor punctelor de interacțiune pe o anumită pagină, înregistrate pentru toate vizitele efectuate cu ajutorul unui dispozitiv de tip tabletă. Exemplul de mai sus este pentru o hartă termică a atingerii pe o tabletă.

Imediat ce ați selectat butonul, în dreapta vor apărea alte 2 opțiuni. Acum puteți "sub-diferenția" între tap- și scroll-heatmaps pentru un dispozitiv tabletă. Pentru o definiție a fiecăreia dintre ele, vă rugăm să citiți aici. Folosiți aceste informații pentru a vă optimiza conținutul, rearanjați elementele astfel încât vizitatorii dvs. să interacționeze cu punctele cu care doriți să interacționeze.

Aceasta vă oferă toate punctele de interacțiune de pe o anumită pagină înregistrate pentru toate vizitele efectuate cu ajutorul unui dispozitiv mobil. Exemplul de mai sus este pentru o hartă termică de derulare pe un telefon mobil.

Imediat ce ați selectat butonul, în dreapta vor apărea alte 2 opțiuni. Acum puteți "sub-diferenția" între tap- și scroll-heatmaps pentru un dispozitiv mobil. Pentru o definiție a fiecăreia dintre ele, vă rugăm să citiți aici. Folosiți aceste informații pentru a vă optimiza conținutul, rearanjați elementele astfel încât vizitatorii dvs. să interacționeze cu punctele cu care doriți să interacționeze.